maandag 21 mei 2012

Incentive Marseille : Maison Bru

Wat was het opzet van deze incentive? Een culinair verwenweekend in en om Marseille. Deze klant nodigde zijn topklanten uit daar er een wissel van CEO was doorgevoerd. Om deze klanten in de watten te leggen werkte Way2events onderstaande incentive uit!

Way2events laat nooit iets aan het toeval over, we sluiten zoveel mogelijk variabele factoren uit. Daarom was onze collega al een dag eerder ter plaatse in Marseille, om alle locaties een laatste keer te bezoeken, alles te overlopen met de verantwoordelijken ter plaatse, en alle verplaatsingen te maken, zodat hij steeds op vertrouwd terrein was. Daarnaast kon het ‘office du tourisme’ wel meedelen dat het een zéér drukke dag zou worden op de laatste dag van onze trip. Een nuttige tip, hierdoor konden we enkele kleine aanpassingen maken in het programma.

Dit bleek geen overbodige luxe te zijn, want Marseille lag letterlijk overhoop. Er waren nauwelijks straten waar geen wegenwerken bezig waren. Dit gaf als resultaat dat doorheen het hele centrum een eenrichtingscircuit was aangelegd. De GPS was snel het noorden helemaal kwijt, en zo werd het een ‘old-school’ prospectie. Zonder veel problemen, maar met een beetje vertraging werden alle adresjes zorgvuldig afgewerkt. Alles was perfect op schema om onze groep de volgende ochtend te ontvangen!

Terwijl het druilerige weer in België voor heel wat frustratie zorgde, stapten onze klanten op vliegtuig naar het zonnige Marseille! Deze klant situeert zich in de regio van Gent, daarom was het vertrekpunt van deze reis dan ook de luchthaven van Rijsel (Lille). Om 8u15 vertrok de vlucht al! Daarom verzorgden we een lekker ontbijt op de luchthaven. Bij een miezerige 8°C en nog wat ochtendmist vertrok onze vlucht richting de Provence. Amper anderhalf uur later landde het toestel al in het zonovergoten Marseille.

Onze collega ter plaatse stond de groep al op te wachten, samen met de buschauffeur. De vlucht landde een half uurtje vroeger dan verwacht. Wat steeds een leuke bonus is om de timing te respecteren. Nadat we de bagage verzamelden en plaats namen in het busje zetten we meteen koers richting de oude haven van Marseille. Zonder enige moeite stonden we om 11u00 stipt al in de oude haven van Marseille. 

Omdat men grote drukte voorspelde voor de volgende dag, verplaatsten we de Pastis Tasting van Dag 2 naar Dag 1. Omdat dit vlakbij het restaurant was gelegen kozen we ervoor om dit als ideale aperitief te laten doorgaan. In een klein winkeltje konden onze klanten proeven van verschillende soorten artisanale Pastis, en als toemaatje was er ook Absynth om te proeven. Tijdens deze tasting kreeg de groep de bijhorende uitleg over het productieproces en de rijke geschiedenis rond deze dranken. Als leuke herinnering aan dit bezoek zorgde Way2events voor een halve liter Artisanale Pastis per persoon als lekker aandenken aan deze trip.

Maar stilaan begonnen de magen te knorren. Hoog tijd voor het eerste culinaire hoogstandje van het weekend! ‘Une table au Sud’ kan rekenen op een mooie vermelding in de Gault Millau maar ook op 1 michelinster! Hier lunchten we en genoten we van prachtige gerechten met zicht op de oude haven! De heerlijke lunch en het prachtige kader zorgde al voor de eerste overweldigende ervaring. Er was consensus in de groep: ‘Wout Bru zal serieus uit zijn pijp moeten komen om dit te overtreffen.’ 

Ondertussen was de temperatuur al de hoogte in geschoten en konden we rekenen op een stralende zon, een perfect blauwe lucht, en … 30°C! Aan het zomergevoel was nu geen ontsnappen meer aan. Na de aankomst van onze gids, maakten we een korte stadswandeling langsheen de ‘highlights van Marseille’. Maar omwille van de overweldigende warmte kozen we ervoor om deze wandeling tot 1 uurtje te beperken. 

Na deze stadswandeling stapten we de bus op, waar we de nodige drankjes op hadden voorzien zodat iedereen in alle comfort kon genieten van het prachtige landschap tijdens de transfer naar Maison Bru. Na 1u20 rijden kwamen we aan op de eindbestemming. Onze klanten werden meteen naar hun kamers gebracht, om even op te frissen. Maar al snel was iedereen te vinden aan het prachtige zwembad, met een cocktail in de hand. Het was dan ook een hoog nodige verfrissing! De rest van de namiddag stond dan ook in het teken van relaxen, en genieten van de prachtige locatie!

Vervolgens was het dan ook hoog tijd voor het laatste item op het programma van die dag (maar wel het hoogtepunt van de hele trip): een uitgebreid 7-gangen diner in Maison Bru, met alles erop en eraan. Een culinair hoogtepunt kunnen we het vast en zeker noemen. Het ene kunstwerk volgde de andere smaakbom op. Onverwachte combinaties en de verfijnde keuken kon werkelijk iedereen bekoren. Na het diner kon iedereen voldaan neerploffen in de loungezetels op het terras. Na een prachtige dag in Marseille, en 2 hoogstaande maaltijden was de trend gezet voor de volgende dag.

Door de eerdere aanpassing in het programma konden we dag 2 nog genieten van Maison Bru. Na het ontbijt kon iedereen nog een laatste keer het zwembad opzoeken, want daarna was het inpakken en wegwezen. Na de check-out, namen we dan ook de bus terug naar Marseille.

Maar voordat we het vliegtuig opstapten, stond er eerst nog een heerlijke lunch klaar, met zicht op zee, in Marseille. Een bezoek aan Marseille zonder Bouillabaisse is absoluut ‘not done’. Daarom schoven we aan tafel in één van de betere visrestaurants in Marseille aan. Dit bleek de perfecte afsluiter te zijn van een culinaire tweedaagse!

Dankzij de goede voorbereiding en de vlotte samenwerking met onze lokale partners konden we dan ook de timing mooi op schema houden en waren we perfect volgens plan op de luchthaven voor in te checken om terug te vliegen naar Rijsel. De klanten waren dan ook uiterst tevreden en konden terugkijken op een prachtig en vooral heerlijk weekend in het kloppend hart van de Provence!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten