dinsdag 16 november 2010

Bierseminarie

9 november 2010

Belgen en bier, het blijft een onafscheidelijk iets… . Er is zo veel keuze, zo veel kleine brouwerijen, elk met hun geheim recept. De lijst is zo lang, je kan er haast in verloren lopen. Net daarom koos onze klant voor een Bierseminarie.

De sommelier, die in het niet zo ver verleden zelf nog ‘geuzesteker’ was, komt tekst en uitleg geven bij zijn selectie van bieren. Het ene bier al wat bekender als het andere.

Van La Trappe, Malheur en Gaulois naar Hommelbier, Hopus en Trippel Karmeliet naar een afsluitende Geuze.

Een zeer uiteenlopende selectie met grote verschillen qua smaak, geur en geschiedenis. Velen van de genodigden maakten kennis met verschillende bieren zoals bijvoorbeeld het hommelbier. Anderen dronken met veel smaak het gekende recept van Trippel Karmeliet!

Maar beginnen deden we met de La Trappe, een Nederlandse trappist, niet meteen de meest bekende van de trappisten, maar absoluut een bier dat niet mocht ontbreken.

Ook hopus, met zijn speciale gisting, of malheur, een champagne bier waren geen alledaagse keuzes. Velen werden aangenaam verrast door de unieke samenstelling.

Voor we de avond afsloten met een heerlijk diner, maakten we de smaakpapillen vrij door de zuurheid van de Geuze zijn werk te laten doen. Een hoogtepunt van de avond om een Geuze te drinken in zijn streek van oorsprong. Dit in combinatie met wat meer uitleg in het Brussels dialect zorgde voor een prachtige afsluiter van het seminarie!

Vervolgens nam de volledige groep plaats aan tafel voor een heerlijk diner. Zo kon onze klant een gezellige en smakelijke avond inzetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten